Over Oude Fondsen

Ik ben Ton Verkerk geboren in 1947 en wonend sinds 2008 te Burdaard in Friesland. Sinds 1970 verzamel ik oude waardepapieren. Het verzamelen van oude waardepapier/fondsen wordt ook wel scripoflie genoemd. Sommige zijn ware kunstwerken en allemaal hebben ze een verleden met een verhaal, dit probeer ik te achterhalen. Weet u meer over de stukken op mijn site dan zie ik dat graag tegemoet.
Per  12 september 2016  911 stukken op www.oudefondsen.nl.

Een Handleiding voor de beginnende verzamelaar van oude effecten is te vinden op de website van Vereniging van Verzamelaars van oude Fondsen. http://www.vvof.nl/images/Handleiding.pdf

Mijn verzamelgebied is Nederlandse fondsen met een voorkeur voor fondsen rondom mijn geboorteplaats Alphen aan den Rijn en omstreken zoals: Bodegraven, Boskoop, Nieuwkoop, Hazerswoude. Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Sinds 2008
woon ik in Friesland en bezig een Friese collectie aan te leggen.

Categorieën fondsen die ik verzamel zijn:

 • Aannemers/Onroerend goed
 • Alphen aan den Rijn e.o.
 • Leiden e.o.
 • Banken
 • Cultureel/Maatschappelijk
 • Energie
 • Friesland
 • Lagere overheden; Provincie en Gemeente Leningen
 • Metaal
 • Overige
 • Scheepvaart
 • Spoorwegen/Vervoer
 • Voeding -Chocolade-Zuivel-Brood en meelfabrieken.

Zoveel mogelijk zijn de Fondsen voorzien van een korte omschrijving mocht u aanvullende informatie hebben dan heeft u onderaan ieder fonds de mogelijkheid om direct te reageren.

Mocht u zelf nog iets hebben wat een aanvulling kan zijn op mijn verzameling laat het dan zeker even weten via: http://www.oudefondsen.nl/contact/